Dana 17.09.2017.godine u USRC “Mithat Hujdur Hujka”, ispred džamije “Bosanski mudžahidi” u Mostaru, uz prisusutvo porodica šehida, saboraca, predstavnika Islamske zajednice, kao i zvanica iz javnog i političkog života, svečano je otkriveno spomen obilježje šehidima MOS Mostar i 4.muslimanske slavne lahke brigade. Četa MOS Mostar bila je u sastavu 441.”Viteške” motorizovane brigade, a kasnije 4. Muslimanske slavne lahke brigade. Pripadnici čete MOS Mostar učestvovali su u odbrambenim i oslobodilačkim akcijama na području Mostara tokom najtežih dana za ovaj grad i našu državu, i tom prilikom šest njenih pripadnika postiglo je šehadet, među kojima i njen komandir Špago Adem.

Prisutnima su se obratili ratni komandir MOS Mostar Enver Brkan i Komandan 4.muslimanske brigade Nezim Halilovic Muderiss, podsjećajući da naši “šehidi nisu mrtvi, već ih mi ne vidimo”, ali i na to da se ratna borba za opstanak naše države i naroda nastavlja drugim sredstvima, te da samo dužnin uz nastavak te borbe, upoznavati nove generacije za koje ciljeve su se borili naši šehidi i gazije.

Svečano otkrivanje obilježja, kao i svi skupovi boraca brigade, članova našeg udruženja, porodica i prijatelja, iskorišteno je za druženje i evociranje uspomena na ratne dane, naše sve šehide i umrle pripadnike jedinice.

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.